Tätä kirjoittaessani Oulussa tuulee seitsemän metriä sekunnissa ja lunta tupruttaa maaliskuiselta taivaalta. Mutta hei, kesä tulee! Oletko valmis? Olvi ainakin on uudella Summer Ale bissellään.

Kyseessä on kirpsakan keltaiseen tölkkiiin kääritty vehnä-ale. Voltteja löytyy 5.0% ja humaloissa Sorachi Ace, lempparini Citra ja minulle hieman tuntemattomampi HBC 431.

Olut jatkaa Olvin hyvin kaupaksi kelpaavien parempien oluiden sarjaa, johon kuuluvat muun muassa Olvi IPA, APA, Cream Ale ja Brown Ale.

olvi_summer_ale_pint_please_9
Pint Please -koira Nuusku vartioi särmästi kesä-alea.

Summer Alen tuoksu on sitruksisen trooppinen ja raikas. Makoisa ja odotuksia herättävä. Yllättävän hyvä!

Makumaailmaltaan olut on oivaa saunajuomakategorian oluita. Helposti siemailtavaa olutta mukavan kirpsakoilla hiilihapoilla. Lopussa pirtsakkuus vaihtuu katkeroiseen jälkimakusteluun. Kyllä tätä festarinurmella ilolla siemailee.

Uskon Summer Alen uppoavan hyvin suomalaisten makuun kunhan pääsemme keväässä hieman pidemmälle ja aurinkokin alkaa lämmittämään. Itselleni tämä on Olvin parhaimmistoa. Varsinaiset pisteet jätän Pint Pleasen puolelle, eli sieltä voi käydä katsomassa tarkemmin.

olvi_summer_ale_pint_please_5
Kesämiehet ja -naiset voivat ihastella tölkin kyljestä löytyvää Pint Pleasen logoa viimeistä kertaa tässä muodossa.

Tölkin kyljestä löytyvät jälleen Pint Pleasen sekä Suomen olutseuran logot. Harmittavasti Pint Pleasen tuleva brändiuudistus ei ehtinyt ennen Summer Ale tölkin painoon menemistä valmiiksi, joten vanhalla logolla mennään vielä tässä tölkissä. Tölkki on tuleva keräilyharvinaisuus siinäkin mielessä. 😉

 

Mainokset