Suomalaisia pienpanimo-oluita rakastavat pääsivät tänäkin vuonna muun muassa Suuret Oluet Pienet Panimot ja Craft beer Helsinki- tapahtumissa maistelemaan kotimaisten craft oluiden laajaa kirjoa. Joistakin tuotoksista pidettiin, toisista ei, jotkut taas herättivät runsaasti mielipiteitä puolin ja toisin.

Yksi voimakkaasti mielipiteitä herättänyt olut löytyi Seinäjokelaiselta Mallaskosken panimolta. Ja oluena siis panimon lippulaivatuote Nemesis No.3 Imperial rye ale. Jykevä, 12,8 prosentin vahvuinen ja 9kk konjakkitynnyreissä kypsynyt olut, joka saapui myös Alkon valikoimaan marraskuussa.

Pint Please käyttäjä GREY ihastui olueen ja luonnehti sitä seuraavasti:

 

”GREY’S VIEW: Ensipuraisu on monisyinen. Ja miellyttävä. Löytyy runsasta konjakkitynnyriä, kepeää punaviinimäisyyttä, miellyttävää ruista, tahmaavaa karamellia, nokipuun häivettä ja oikein kunnon koneöljyä.

Runko on livakka öljyinen, herkullisen lakritsisuklainen, saunamainen, luumuisa, yllättävän helppo ja jopa nopea liikkeinen.

Jälkimakuina jatkaa rukiisuus ja runsas öljyisyys. Selkeästi monisyinen olut kokonaisuudessaan ja siitä suurkiitokset tekijöille!

MUUTA MAINITTAVAA: Aivan upea etiketti ja pullon muoto, kuin Edgar Allan Poen runokuullemmasta: ’The Raven’. Jopa maailmankärkeä tällaisenaan!

Itse olut sitten. Odotuksia paljon pehmeämpi ja helpompi. Yllättävän valmis jo nyt. Aivan kärkikaartiin suomi oluissa nousee ja siis myös mausteiden käytön ja rungon osalta. Vain ”se jokin” jää uupumaan. Ensimaisto 11/2018.”

 

Nemesis_1.jpg

”9 kuukautta konjakkitynnyreissä kypsynyt 12,8% vahvuinen Imperial rye ale”

 

 

 

 

 

 

 

Hyvän oluen tuntee usein siitä, että se saa ajatukset lentämään ja niin kävi myös käyttäjällemme GREYlle, siivilissä myös Johan Metsänpurona tunnetulle oluen ystävälle. Johan päätyi vielä Nemesis No.3:sta kirjoittamaan Edgar Allan Poen Korppi-runoon peilaten omankin versionsa:

”Ja sitten saapui syksy. Nevermore.

Ikuinen sade ja synkkyys. Nevermore.

…sekä myös Mallaskosken Panimon erittäin odotettu erikoisolut; Nemesis.

Tämä Nemesis on versionumeroltaan kolme, joten Mallaskosken Panimon herrat ovatkin ehtineet säätämään tuotettaan jo hyvän tovin saadakseen siitä parhaan irti.

Ja voi kyllä. Kuinka näin syksyiseen ja sateiseen yöhön tällainen ääri tyylikkään, kultaisen etiketin taakse sidottu ja barley wine tyylinen, korpin maito voikaan sopia! Nevermore.

Aivan upeaa käsityötä havaittavissa heti ensikärkeen ja taivas tummenee vain lisää. Kuin siinä runossa; ’Nevermore’.

Tällaisten oluiden kanssa oma usko suomi oluisiin palaa kertaheitolla. Mallaskosken Panimolla on takana kova koulu ”rakkaan” alkoholi-monopolimme maailmassa ja nyt vihdoin panimomestarit ovat saaneet viimeisimmän huipputeoksensa meidän kaikkien saataville. Nevermore.

Mutta vain hetkeksi.

Sillä tämä runo ei kestä kauaa.

Nevermore.”

Mitä mieltä itse olet Nemesis No. 3:sta? Tai oletko vielä maistanut? jos et, niin suosittelemme vahvasti, sillä vaikka et pitäisikään tästä, ei olutta missään nimessä voi tylsäksi kuvailla. Ja juuri rohkeita tuotoksia alati kehittyvä olutmaailma kaipaa. Kiitos Mallaskoksi tästä hyvästä esityksestä!

-Johan Metsänpuro & Pint Please team

 

 

Mainokset