Festarikausi alkaa!

Viime viikon uutuuksiin sisältyy 12 uutuutta 10 panimolta, joten on selkeää, että panimoilla valmistaudutaan seuraavaan sesonkiin. Uutuuslista löytyy kokonaisuudessaan jäljempänä.

Olutfestarikausi käynnistyy loppuunmyydyillä tapahtumilla. Lakeuden Panimojuhlien (LPJ 2024) ja Craft Beer Winter Garden tapahtumien ollessa loppyynmyydyt on kovaa vauhtia lähestyvät Tampereen Vilja Winterfest 2024 ja Craft Beer Helsinki Wanha Satama jo ihan nurkan takana, lippujen hankinnan aika on nyt. Kaikki tapahtumat löytyvät kätevästi myös Pint Pleasesta.

Pinttivinkki

Tässä osiossa esitellään Pint Please sovelluksen hyödyllisiä ominaisuuksia kätevän helpossa muodossa.

Olutfestarit ja Pint Please.

Pint Please Paikat osiosta löytyy myös olutfestarit. Olutfestarin omalta pinttisivulta löytyy tapahtuman perustietojen ohella myös; osallistuvat panimot, olutvalikoima sekä tietenkin arviot ja vinkit mielenkiintoisiin oluisiin. Maahantuojien olutvalikoima tapahtumissa päivittyy Pint Pleaseen samalla tavalla, kuin panimoiden osalta. Tapahtuman oma feed tulee näkyville myös tapahtuman sivulle. Paljon tietoa kätevästi yhdessä paikassa.

Festareiden olutlista julkaistaan usein vasta päivää tai kahta ennen tapahtuman alkua, joten jännitettävää janoisilla riittää. Muista arvioida myös tapahtuma pinttiin!

Viikon nosto – TuJun terveiset Pinttaajille

Panimoyhtiö TuJu on Pint Please syvädataa tutkiessa selkeästi eräs suomen suosikkipanimoista. Oluen valmistus on vankasti jatkuvaa, kuin myös vuosittain kasvava arviomäärä Pintissä. Mitä Tujun vuoteen 2024 tulee sitten sisältymään? Millä festareilla Tujun oluita pääsee maistamaan? Entä mitä kuuluu jo viime vuonna alkaneelle euroopanvalloitukselle?

Uutta Tujua syntymässä

Pint Please päätti selventää asiaa yhdessä TuJun perustaja/yrittäjä Jukan kanssa.

”Moikka! Tämän vuoden isoin pääteema on muutto uusiin panimotiloihin. Jatkamme edelleen moninaisella tiellämme ja tuotamme oluttyylejä monella eri skaalalla. Keskitämme isompaa käymiskapasiteettia vähittäismyyntiin eli kauppoihin ja Alkoon. Villihiivaoluet jäävät tänä vuonna hieman varmasti vähemmälle muuton vuoksi ja koska tuotantomme starttaa Rakuunamäellä uudelleen niin täyttelemme tynnyreitä sitten sitä mukaan. Tällä hetkellä odotamme viranomaislupia” -kertoo Jukka Tujun tuotannon tulevaisuudesta.

Tuju Taproomilta saa myös napolilaistyylistä pizzaa.

Kuulostaa siis vahvasti siltä, että Tuju oluiden saatavuus vain paranee tänä vuonna. Entä sitten tapahtumakenttä, millä festareilla TuJun tuoreimpia oluita pääsee maistamaan? ”Tapamme mukaan me ollaan jossain festareilla, mutta festareita meillä ei vielä ole varattu montaakaan tänä vuonna. Meillä on näköpiirissä muutamia tapahtumia ulkomaille. Olemme myös startanneet viime vuonna erillisen maahantuontiyrityksen, Tuju Karelian Buys oy:n, joka myös odottelee viranomaislupia. Karelian Buysin ensisijainen tavoite on palvella omaa ravintolaamme ja kontaktikenttäämme, maahantuonnin ollessa pienimuotoista, mutta laadukasta.

Lappeenrannan Rakuunanmäellä sijaitsee myös yksi suomen suosituimmista taproomeista, Tuju Taproom. Onko Tujun kotikentälle tulossa muita muutoksia, kuin olutvalikoiman kasvattaminen? ”Tuju Taproom oli viime kesänä todella kiireinen ja sitä samaa odotetaan tänäkin vuonna. Suunnittelemme lisäpaikkoja ravintolaamme kesäksi”.

Melkoisen kiireinen 2024 tulossa Tujun suuntaan. Oluenvalmistuksen kapasiteetin kasvua, yhteistyötä ulkomaita myöden, Taproomin hienosäätöä ja pitkä liuta uutuusoluita. Tujun oluita on saatavilla laajasti Alkon sekä vähittäiskaupan valikoimasta ja vinkkejä niihin saat Pint Pleasesta.

Suomalaisten panimoiden uutuuksia

Panimo  Olut  % Oluttyyli 
Etko BrewingDusk Till Dawn7.0%Red IPA
Factory BrewingReveries Of… HBC 5867.3%New England IPA / Hazy IPA
Lammin SahtiHämeenmaa lager 120 vuotta4.7%Premium Lager
Maku BrewingNikkari Pils4.8%Pilsner
Mallaskuun PanimoSINISET VELJEKSET4.8%Pilsner
Malmgårdin Panimo – Malmgard BreweryMetson Vanilla Stout 20245.5%Flavoured Stout / Pastry Stout
Masis BreweryMasis Tryout IX: Dry-Hopped Lager5.5%India Pale Lager
Panimo OlutMyllyManse rock5.0%Pilsner
Panimo OlutMyllyYrittäjä-lager4.7%Pale Lager
Panimoyhtiö TujuSpace Ventura6.8%New England IPA / Hazy IPA
Panimoyhtiö TujuOoppelsorsa6.0%India Pale Ale
Sonnisaari PanimoTukaani9.0%Imperial IPA / Double IPA
Suomalaiset uutuusoluet viikolta 3

Huom! Lista perustuu käyttäjien Pint Pleasessa lisäämiin tuotteisiin. On mahdollista, että kaikkia viime viikolla julkaistuja uutuustuotteita ei vielä ole lisätty. Jos huomaat jonkun oluen puuttuvan, käy luomassa se Pint Please äpissä. Jos huomaat oluen tiedoissa virheen, lähetä siitä muokkauspyyntö äpin kautta. Mikäli listauksessa on virhe laita siitä meille sähköpostia osoitteeseen info@pintplease.com tai kommentoi alle. Autat koko olutyhteisöä!